Jongerenreizen Malta

Jongerenreizen Malta

Malta bestaat uit drie eilanden in de Middellandse Zee, Malta, Gozo en Comino, en nog twee kleine eilandjes.. Malta is heuvelachtig en heeft geen bergen, rivieren en meren. Het is rotsachtig en kaal, met hier en daar een zandbaai. Gozo is groener en heuvelachtiger. De grond is vruchtbaarder, landbouwgrond. Comino lijkt meer op Malta zelf. Het klimaat is mediterraan, de gemiddelde zomertemperatuur is 26 graden. In de zomer waait soms de sirocco, die zorgt voor een temperatuurstijging tot wel 40 graden. Van september tot april vallen buien, meestal kort en hevig. In de winter is het 12 graden.

Advertenties van onze partners

Meer informatie over Malta

Vele volkeren hebben invloed gehad op de geschiedenis van Malta. Door de apostel Paulus kwam het Christelijk geloof op de eilanden. Daarna hebben de Arabieren hun stempel gedrukt op vooral de taal. De Johannieters hebben in de 16e eeuw voor de eilanden gezorgd. Na Napoleon te hebben verjaagd maakten de Britten van Malta een kroonkolonie In de Tweede Wereldoorlog had Malta strategisch belang voor de geallieerden en werd veel aangevallen door de Duitse en Italiaanse luchtmacht. In 1979 vertrokken de laatste Britten van het eiland. In 2004 trad Malta toe tot de EU. De euro werd ingevoerd als wettig betaalmiddel. Meer dan de helft van de Maltezers woont in en rond de steden Valletta en Sliema. Door de mengeling van culturen ziet men zowel Britse als Italiaanse en Arabische mensen. Op Malta spreekt men zowel Maltees (een Semitische taal) als Engels. Veel Maltezers spreken ook Italiaans. De overgrote meerderheid op het eiland is katholiek. Luqa en Valletta hebben luchthavens. Air Malta vliegt op Europa en Afrika. Met Sicilië en Italië onderhoudt het eiland een veerdienst. Het wegennet wordt redelijk onderhouden. De gele bussen vormen het openbaar vervoer op Malta. Men kan snel het hele eiland doorkruisen.

Leuke bezienswaardigheden tijdnes uw all inclusive reis Malta

Valletta, de hoofdstad, wordt ook wel de stad van de ridders genoemd. De Johannieter Orde, de militaire orde van St. Jan, stichtte de hoofdstad. Aan de boulevard die door de stad loopt liggen de meeste restaurants, winkels en eethuizen. Rond de boulevard is ook het oude centrum te bewonderen. Vele prachtige zandkleurige huizen, kerken, handelshuizen en musea, beïnvloed door de Franse en Italiaanse architectuur. De St. Johnskathedraal is gebouwd door de Johannieters en straalt de barokke bouwkunst uit. De Casa Rocco Piccola is het 16e eeuwse paleis van een edelman. In het oorlogsmuseum is veel bewaard gebleven van de Tweede Wereldoorlog. Mdina, de stille stad, straalt rust uit. De stad is ommuurd en men ziet duidelijk de woningen en paleizen van de armen en de rijken. Mdina heeft heel wat te bieden aan kerken, paleizen, musea en kloosters. In Marsa Xlokk is zondags de wekelijkse vismarkt. Het is een rustig vissersdorp. Het Hagar Qim Tempelcomplex stamt uit de steentijd. De voorgevel valt niet alleen op door de grootte van de stenen, maar is ook mooi van vorm. In de tempelruimten staan altaren. De Blue Grotto in het zuiden van Malta is per boot te bereiken. Gozo is te bereiken per boot of veerboot. De hoofdstad Victoria ligt beneden de citadel. Dit is het kasteelachtige, ommuurde gebied dat het eiland domineert. De megalithische tempel in Ggantija zou zijn gebouwd vóór de piramides in Egypte en is de moeite waard om te bezoeken. Popeye Village in Anchor Bay bestaat uit meer dan 20 gebouwtjes. Vanuit verschillende plaatsen wordt een boottrip georganiseerd naar het dorp van Popeye. Op Camino is de Blue Lagoon, het paradijs op aarde.Geen auto’s toegestaan.

Offerte jongerenreis Malta? Klik hier