Jongerenreizen Portugal

Jongerenreizen Portugal

Portugal ligt in het westen van Europa en heeft maar een buurland, Spanje. Het land heeft een hele lange Atlantische kust. De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Jongerenreizen naar Albufeira

In het zuiden van het mooie Portugal ligt de geweldige vakantiebestemming Albufeira, in de streek Algarve. De Algarve heeft een zeer gevarieerd landschap waardoor er veel rotsformaties met kleine strandjes zijn. Albuferia is een stad in het district Faro en was vroeger een oud vissersdorpje, maar de laatste jaren uitgegroeid tot een drukke toeristische plaats. Het is een zeer geliefde plek onder de jongeren. De stad is gelegen aan de Atlantische Oceaan en beschikt over een moderne jachthaven.

Advertenties van onze partners

Uitgaan in Albufeira

Het dorp is opgesplitst in twee delen, een nieuw en een oud gedeelte. In het oude gedeelte vindt je kleine straatjes met leuke souvenirwinkeltjes, gezellige pleintjes met veel leuke terrasjes, kroegen en restaurants. Club Central Station, Vegas, Atrium, Bloopers en Buhba Bar zijn wat voorbeelden van bars in het oude gedeelte van Albufeira.

In het nieuwe gedeelte Praia da Oura vind je een hippe uitgaansstraat van 1,5 kilometer lang. Deze straat wordt ook wel De Strip genoemd en zit vol discotheken en kroegen die jou die avond van je leven zullen bezorgen. Discotheken als, Club Liberto’s, Club Wild and Co, en Kiss zijn te vinden aan deze bruisende straat. Kiss is een discotheek die ook na vier uur doorgaat.

In een van de zijstraten van De Strip bevindt zich het Nederlandse feestcafe Celebration. Elke week wordt hier een Dutch Night gehouden die je dus zeker niet mag missen.

Ook overdag kun je, je prima vermaken. Albufeira kent veel mooie zandstranden en baaien en mooie rotsformaties. De zee is ontzettend helder en hier kun je dus prima een verfrissende duik nemen of heerlijk watersporten. Heb je geen zin om vanaf je handdoekje alles te bekijken, ga dan lekker op een terrasje zitten aan zee.

Het klimaat in Portugal

In Portugal heerst een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor hete zomers met tempraturen die liggen tussen 24 graden aan de kust tot 40 graden in het binnenland. Ook zijn er geen strenge winters te vinden in dit land.

Eten en drinken in Portugal

Door de vroegere ligging van Portugal wordt er tegenwoordig in de keuken veel vis gebruikt. Ook varkensvlees is een veel gebruikt ingrediënt in de Portugese keuken. Ook wordt er veel rijst gegeten door de bevolking.

Activiteiten in Albufeira

Albufeira heeft veel verbogen kliffen, waar grotten en tunnels zoals, Ponte Grande of Lajem do Conego, te vinden zijn waar je zeker eens op ontdekking moet gaan.

Ook zijn er rondom het dorp verschillende waterparken te vinden. Aquqshow bij Quarteira. Slide and Splash bij Lagoa en Aqualand bij Porches. Hier kun je lekker genieten en je helemaal te buiten gaan op de spetterende glijbanen.

Heb je na dit alles nog niet genoeg gezien van dan kun je altijd nog een trip naar het mooie Lissabon maken om nog meer van Portugal te ontdekken.

Offerte jongerenreis Portugal? Klik hier